Amit a medence környékének kialakításáról érdemes tudni

Ahhoz, hogy igazi strandhangulat legyen a kertünkbe is, nem elég csak egy medencét tenni a közepére, a medence környékének kialakítására is figyelmet kell fordítanunk.

Egy jól kialakított medencepart egyrészt biztonságos, másrészt hangulatot teremt a nyári élményekhez, pancsolásokhoz, fürdőzésekhez. Amikor belefogunk a premiummedence.hu környékének kialakításában, a biztonsági szempontokat mindenképp tekintsük elsődleges tényezőnek. Emellett azonban fontos, hogy olyan teret alakítsunk ki, ami segít abban, hogy élvezhessük a pancsolást, a napsütést, a nyarat, és így legyen ezzel mindenki, aki csobbanni akar a medencében.

Fontos lépés a megfelelő burkolat kiválasztása, természetesen a biztonsági tényezők figyelembevételével, de ez még kevés lesz a strandhangulathoz. A megfelelő kellékek és eszközök beszerzése is fontos lépés, ahogyan a megfelelő növények ültetése is.

Miért érdemes beépíteni a medence környékét?

Nemcsak azért érdemes beépíteni a medence környékét, mert így sokkal esztétikusabb, hanem azért is, mert így sokkal több tér és lehetőség kínálkozik majd a kikapcsolódásra, szórakozásra. Persze ki lehet feküdni egy törölközővel a csupasz burkolatra is, de nem kellemesebb ugyanezt tenni egy napágyban vagy egy kerti bútorgarnitúrán?

És persze az esztétika sem elhanyagolható tényező, hiszen szívesebben töltjük majd az időt a medence mellett, vagy akár benne, ha egy szépen rendezett medencepart vesz minket körbe.

Kellékek és eszközök a strandhangulatért

A lehetőségek száma szinte végtelen, így mindenképp érdemes alaposan végig gondolni az igényeinket, mielőtt eldöntjük, hogy is vegyünk meg. Ha nagy a család, és a fürdőzés mellett beszélgetni is szeretnünk, akkor egy kinti ülőgarnitúra jó választás lehet. Akár egy nyári konyha, grillező rész is kialakítható a medence környékén asztalokkal székekkel, amely tökéletes helyszíne lesz a kerti partiknak. Aki egy kicsit merészebb, és többet költene, akár kinti házi mozi vagy hifi rendszert is vásárolhat.

Ha sok a gyerkőc a családba, akkor rájuk is érdemes gondolni, többféle játék is kerülhet a medence mellé, de olyan napágyak, bútorok, melyeket kifejezetten nekik választunk.

És persze a dekorációs elemek tárháza is végtelen, izzók, árnyékolók, lampionok, bármi, ami illik ahhoz a hangulathoz, amit ki szeretnénk alakítani.

Mire figyeljünk, ha növényeket is telepítenénk a medence mellé?

Természetesen a medence környéke csak úgy lesz igazán hangulatos, ha nem csak burkolat kerül oda, hanem valamilyen növényzet is. Sokan félnek növényeket ültetni a medence mellé, mert aggódnak, hogy azok nem fogják bírni a túlságosan nedves környezetet. Tény, hogy a virágoknak, fáknak, bokroknak szükségük van vízre, de a túl sok víz akár ártalmas is lehet. Ezért mindenképp olyan növényeket kell keresni, melyek bírják a nedves-párás környezetet, a napot, és a medence mellett is jól érzik magunkat.

Persze attól, hogy olyan növényeket választottunk, amelyek kifejezetten a medence környékére valók, még nem szabad megfeledkeznünk az egyedi igényeikről, ezért a gondozásuk során ezeket is mindenképp vegyük figyelembe. Ha így teszünk valóságos oázist alakíthatunk ki.