Ezért éri meg a céges egészségbiztosítás

A magyar cégek számára egyre fontosabb, hogy ne csak megszerezzék a jó munkaerőt, de meg is tartsák azt. Igaz, hogy ez nem mindenhol van így, de a legtöbb esetben fontos szempont egy megfelelő dolgozó munkájának honorálása.

Bár sajnos akadnak olyan esetek, ahol a munkavállaló pár hónapot követően váltani kényszerül, de azért valljuk be, egy jó munkahelyről senki sem akar lemondani.

Az alábbi írásunkban arról számolunk be, hogy miért éri meg a céges MediHelp egészségbiztosítás egy vállalat számára. Kitérünk az előnyökre, valamint a lehetőségekre.

Milyen előnyökkel rendelkezik egy céges biztosítás?

Egy cég számára egyáltalán nem éri meg olyan munkaerőt alkalmazni, aki pár hónap után búcsút int a vállalatnak. Sem pénzügyileg, sem a befektetett energia szempontjából nem egy jó választás, ahhoz azonban, hogy egy jó dolgozó meg tudjon tartani, plusz szolgáltatások és cafetéria alkalmazására van szükség. Ez ugyanis hatással van a munkamorálra, a hűségre, valamint az elégedettségre.

Miután manapság egyre gyakoribb, hogy a dolgozó gyorsan váltanak munkahelyet, így felmerülhet a kérdés, hogyan tarthatók meg hatékonyan. Sok esetben amiatt lépnek le az emberek, mert rossz a munkahelyi légkör, kevés a fizetés, valamint kevés a plusz kiegészítő szolgáltatás. Egy rossz fizetéssel, semmi jutalmazással, kellemetlen munkatársakkal senki sem akar sokáig egy adott cégnél dolgozni.

A magyar egészségügy helyzete

Mivel a hazai egészségügyi rendszer nincs jó állapotban, így sokan a magánellátáshoz fordulnak. Ez azonban rengeteg pénzt jelent, amit nem mindenki engedhet meg magának, emiatt kivárják a sorukat a kórházban, sok időre kiesnek a munkából.

Hiába fizetünk azonban TB-járulékot a bruttó jövedelmünk alapján, ennek ellenére a legtöbben magánszolgáltatóhoz fordulnak, hiszen az állami ellátásban sosem kerülnek sorra. Ezt viszont mint írtuk, nem mindenki teheti meg.

A munkáltatók bérterhe az elmúlt 10-12 esztendőben megfeleződött, így van lehetőségük további plusz szolgáltatásokat, kiegészítő juttatásokat adni a dolgozók számára.

De mégis miért éri meg a csoportos egészségbiztosítás?

A munkaerőpiac igen versengő, így egy vonzó biztosítási csomag hatalmas előnyt jelenthet a dolgozók megtartása érdekében. A munkavállalók egyértelműen előbb választják azokat a cégeket, ahol csoportos egészségbiztosítást nyújtanak a dolgozók számára. Ez ugyanis nemcsak kisebb kiesést jelent a számukra betegség esetén, de rengeteg pénzt és időt spórolhatnak meg.

Egy megfelelő konstrukciókkal rendelkező vállalati biztosítás elősegítheti a munkaerő megtartását, a fizikai jólétet, valamint csökkenthető vele az orvosi költségek terhe is. Azok a dolgozók, akiket a cég támogat abban, hogy egészségesek maradjanak, elégedettebbek lesznek a munkájukkal.

Növelhető a cég termelékenysége, támogatja a vállalkozás zökkenőmentes működését, emellett segít a pozitív munkakörnyezet kialakításában is. Az alkalmazottak motiváltabbak lesznek, emiatt nagyobb a valószínűsége, hogy évekig a vállalatnál maradnak.